Aquest any que deixem enrere ha estat un any força prolífic d’actuacions en tot el conjunt de l’Esbart Rocasagna, les diferents seccions hem recorregut molts quilòmetres de la geografia catalana (i també de l’estranger!) per presentar les nostres espectacles de dansa popular.

Pel que fa al Cos de Dansa hem tingut actuacions a Vilafranca del Penedès, Igualada, Llardecans, Santa Coloma de Cervelló, L’Hospitalet de Llobregat, Sitges, Esparreguera, El Prat de Llobregat i per descomptat, Gelida. A més també hem tingut ocasió de realitzar més llunyanes, en concret hem viatjat al mes d’agost a Galicia, i al mes d’octubre a Turquia. En total unes 23 actuacions al llarg del 2011 (més info al bloc del Cos de Dansa).

Per la seva banda, l’Escola de Dansa, també ha tingut grans actuacions. A més de les ballades tradicionals a Gelida (Pasqua, Festa dels Avis, Festival Escola de Dansa i Festa de Santa Llúcia), també ha tingut la oportunitat de ballar en escenaris emblemàtics com la plaça de la Catedral de Barcelona (en el marc de les festes de Santa Eulàlia, vam ser un dels esbarts convidats de fora de la ciutat i vam participar-hi amb tres grups de l’Escola: 65 dansaires acompanyats en directe per la Cobla Principal del Llobregat!). I també un altre lloc especial ha estat la ballada a Montserrat, també acompanyats de la mateixa Cobla.

Però com sabeu el Rocasagna és molt més que un Esbart i enguany hem estat actius en moltes altres activitats:

  • Organització del V Taller de danses per adults, al 1r trimestre de 2011, dirigit per en Marino Gutiérrez, i on vam aprendre danses de les Terres de l’Ebre.
  • Publicació d’un article al Programa de la Festa Major de Gelida.
  • Participació en la organització d’una prova de la Gimcana jove de la Festa Major de Gelida.
  • Organització del V Festival Internacional Folklòric de Gelida, amb l’actuació d’un grup de danses d’Indonèsia.
  • El gegants de l’Esbart, El Roc i la Llúcia, van ser exposats a Barcelona durant les Festes de la Mercè gracies a la iniciativa d’un ex dansaire, en Jordi Ferran.
  • Edició del calendari 2012 (22a edició), amb el tema: “Gelida és…
  • Col·laboració amb l’Orfeó Català, amb la cessió del nostre vestuari per l’actuació del dia de Sant Esteve al Palau de la Música.

I com sempre, i aquest any 2011 que ha sigut l’Any Europeu del Voluntariat encara ho hem de dir més clar, tot això no hauria estat possible sense la gran tasca voluntària que tenim a l’Esbart: des del disseny gràfic de la dansaire Anna Sanchez, fins a la implicació de tot l’equip tècnic en les tasques d’escenografia, la feina titànica de vestuari, l’esforç dels dansaires o la dedicació de la Junta. Tothom col·laborant en allò que més sap i en allò que pot, amb entusiasme i il·lusió, fa que l’Esbart de Gelida continuï amb més força que mai. I finalment, destacar també la col·laboració dels comerciants, de l’Ajuntament i evidentment de tots i cadascun dels espectadors que ens ha vingut a veure en alguna actuació: sense vosaltres no tindria sentit tot el què fem!

Moltíssimes gràcies a tothom i molt bon any nou!!